Mijn Verhaal

Presenteren is mijn passie en ik stap dan ook graag in het spotlicht! 

Het presenteren geeft mij een goed gevoel. Of ik nou praat met een aanstaand bruidspaar, met gasten in de studio of met nabestaanden om een uitvaart te bespreken. Mensen te prikkelen, waardoor ze iets van zichzelf laten zien en dit met mij te delen, dat vind ik een mooi cadeau. Ieder mens is anders, daarom vind ik het een uitdaging om mensen zo ver te krijgen. Door het figureren ben ik in de wereld  van film en televisie, en dus bij de presentatie geraakt. Het is een aparte wereld waaraan onwaarschijnlijk veel mensen deelnemen en het uiterste van zichzelf eisen. Ik hou van die instelling, en probeer er op mijn manier een bijdrage aan te leveren, als zelfstandig/trouwambtenaar, ceremonieel spreker, presentatrice, trainings/actrice of als edel/figurant.

Presenteren kan heel breed gezien worden!

Onder de naam; AGNES ver-TROUWTben ik ceremonieel /zelfstandig trouwambtenaar en ceremonieel spreker.

Alles kan en alles mag, want het is jullie dag! Het zou een eer zijn, om deze dag met jullie te kunnen delen.Samen maken we er een onvergetelijke dag van,daar kunnen jullie op verTROUWEN!

Ik ben BABS (buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand) bij de gemeente Roermond en de gemeente Roerdalen.

Een trouwceremonie of een uitvaart presenteren lijkt heel anders, maar is in principe hetzelfde. Het gaat om het persoonlijk gemaakte eindresultaat dat je uiteindelijk neerzet. 

Een bedrijfsuitje, teambuilding al dan niet, met een serieuze inslag, kan ik voor u op maat schrijven en begeleiden. Desgewenst kan ik ook een psycholoog, uit mijn netwerk, erbij inhuren. 

Als dagvoorzitter zal ik alles nauwgezet volgen en zal voor de duur van een hele of halve dag, een symposium, een congres of een andere plenaire bijeenkomst voorzitten en in die hoedanigheid optreden als presentator en discussieleider.

Ook een workshop presenteer je! Dat doe ik vanuit mijn oorspronkelijke beroep als bloembindster. Alles is, in overleg, mogelijk. 

Bloemwerk maken met nabestaanden, als rouwverwerking, bied ik ook aan. Het werkt heel goed als nabestaanden, onder begeleiding, zelf een bloemstuk maken. Als nabestaande kun je er veel in kwijt, en kun je ook laten zien wie de overledene was, met als resultaat een mooi eigenhandig gemaakt, rouw stuk. Wil je bloemen uit de tuin, groenten, wijnstokken, voetbalschoenen, of een muziekinstrument erin verwerken, alles is mogelijk, om een stuk persoonlijk te maken. 

Beide facetten van presenteren, verlangen een groot empathisch vermogen, en een reageren en anticiperen op. Ik ben op vrijwillige basis werkzaam bij de lokale omroep OR6. Ik verricht daar verschillende werkzaamheden, zoals presenteren, organiseren, eind/redactie, styling en visagie. Ik presenteer het wekelijkse live programma op de zondagochtend heeft de naam Sjpek mit Eier en is te zien op de lokale omroep OR6 of/en op internet. Samen met het vrijwilligersteam van OR6, een mooie uitdaging om te mogen doen! 

Bij het presenteren hoort het voor de camera staan. Dat geld ook voor mijn gasten. Ik doe dan ook zelf de visagie. Geregeld word ik ingehuurd om de visagie van bijvoorbeeld bedrijfsfilms te doen, wat een mooi resultaat oplevert. 

Heel anders, maar ook erg leuk en uitdagend is mijn werk als trainingsactrice. Mooi en erg leerzaam, zijn de reacties van het publiek. 

Een andere uitdaging is mijn functie binnen, Brownies & downieS Roermondwaar ik op vrijwillige basis meewerk.We streven ter plekke naar algemene acceptatie en integratie van mensen op de werkvloer met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ik werk er in de horeca, dus gewoon aanpakken, en ik begeleid mijn collega’s, die mij iedere keer weer verassen met hun open puurheid! Uiteraard doe ik dit onder toezicht van de eigenaresse, vriendin Sheila Janssen. Ik ben vier en een half jaar vice voorzitter geweest van de stichting Downsyndroom Limburg on tour.

Zingen en keyboard spelen in de band No Excuse is een van mijn hobby’s.

Ik hoop voor de toekomst, dat ik mij kan blijven uiten in het hierboven beschrevene, en dat ik op een steeds meer professionele manier mijn passie kan laten zien! Het is allemaal een kwestie van zoveel mogelijk van jezelf erin leggen en kwijt kunnen, en die wisselwerking tot uitdrukking laten komen in een mooie, respectvolle en/ of leuke performance.