Search
Close this search box.

Ceremonieel spreker/ Woorddienstbegeleider

Waar ik enorm trots op ben, is dat ik mensen mag begeleiden, in een zeer moeilijk moment in hun leven. Het verliezen van een naaste is heftig. Dat ik op dat moment mensen mag helpen vind ik een eer. Als we samen een ceremonie samenstellen en iemand kunnen weergeven zoals diegene was, is het misschien een kleine verlichting om de toekomst, zonder die geliefde, aan te kunnen gaan. Terugkijkend op een mooie persoonlijke ceremonie, biedt het troost, om verder te kunnen.

Ik schrijf de teksten, maak  een fotopresentatie, en help met het uitzoeken van muziek. Typerende dingen van de overledene, vertaal ik  naar een passende handeling in de ceremonie.  Iets extra`s, dat de ceremonie nog persoonlijker kan maken. 

Het mooiste compliment kreeg ik onlangs van de vader van een overledene, hij zei; ‘Ik ben er nu gerust op, dat het goed is, en dat geeft mij rust, om verder te gaan, hoe zwaar ook………”

Trots, was ik, dat ik hem dat gevoel mocht geven.