Zoek
Sluit dit zoekvak.

Luisteren met je hart!

Bang om je hart te volgen? Mijn lezing, luisteren met je hart, gaat daarover. Wellicht een eye-opener. Met alledaagse verhalen onderstreep ik wat het oplevert als je wel je hart volgt (dat klopt immers!). Wat een mooie dingen er dan gebeuren!

De rode draad; “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan!”Aldus Pippi Langkous, is een mooie ondersteuning daarin. Hoe is het om dat te ervaren, om niet steeds met je verstand, maar vooral met je gevoel, je hart, te handelen.

Geen diepere psychologie, maar gevormd door de levenservaringen, tot mooie inzichten te komen, dat gun ik iedereen!

Dat is het doel van mij en mijn lezing!

Geluk en dementie? 

Wat kan zo’n ellendige ziekte nou met geluk te maken hebben. Dementie is verlies, verdriet en gaat over wat je steeds minder kan, hoe het geheugen oplost tot er niets meer overblijft.

Zou dementie ook iets te bieden hebben? Zou er tussen al die draden van verlies, verdriet en aftakeling ook een gouden draad zitten? Een draad vol levende glinstering,  een draad die glans geeft, vonken van herinnering, momenten van samen delen van geluk?

Daarover gaat deze lezing die eigenlijk geen lezing is maar een DENK-BEELD . Met overdenkingen en beelden willen Lucretia Verweij van Aurelia-coach en ik, u meenemen in een ander DENK-BEELD over dementie, niet medisch, maar menselijk. 

Dat naast het verlies en het verdriet dat er ook is en er mag zijn, er nog veel te genieten valt voor mensen met dementie en hun omgeving.